Starajoča se družba pomeni izziv za medicino dela. Soočamo se s prilagajanjem  delovnih mest starejšim delavcem, ki morajo zaradi višanja upokojitvene starosti ostati delovno aktivni veliko dlje kot njihovi predhodniki. S spremembami starostne strukture  prebivalstva, ko narašča odstotek starejših, še posebej starih starejših in pada odstotek mladih in delovno aktivnih, se za medicino dela odpira novo področje. Zaradi naraščajočega nesorazmerja med potrebami po negi in oskrbi na domu starejših in razpoložljivostjo negovalnega in oskrbovalnega osebja, se pojavlja novo delovno mesto negovalca na domu, ki pri svojem delu uporablja informacijsko tehnologijo/IT/. Tak pristop zahteva preobrazbo nege in ne obide niti starostnikov, saj se morajo tudi oni naučiti osnov uporabe novih tehnologij.

Abstract. The older population grew steadily in the last decades, the working-age group and the proportion of children decline constantly. Ageing society brings challenges to occupational health: adjusting  workplaces to meet older workers' abilities on one hand and developing cost- effective ways of organizig high-quality home-care for older people on the other. Due to disproportion between needs of home-care and available carers different types of IT in virtual home-care is required. This new approach touches elderly also since they need to cooperate in using e-devices.

prim. mag. Irena Manfredo, dr. med.< Nazaj na seznam novic

Veselimo se stika z vami

Zemljevid lokacije

Najdete nas na naslovu Cesta zmage 1 , 1410 Zagorje ob Savi , I. nadstropje.

Pišite nam

Naročanje

Za naročilo nas pokličite na eno od spodnjih številk v delovnem času, nam pišite na elektronsko pošto, osebno v ordinaciji ali z običajno pošto.

Telefon: 03 56 55 059, 03 56 55 054

Telefax: 03 56 55 053

Elektronski naslov: narocanje@mdps-zagorje.si

Delovni čas

Ordinacijski čas: pon - pet: 7:00 - 12:00, četrtek: 12:00 - 17:00

Delovni čas: pon - pet: 7:00 - 15:00, četrtek: 12:00 - 20:00