Združenje MDPŠ, Novičnik: Preventivni pregledi v času epidemije


Preventivni pregledi v času epidemije

V zadnjem času smo v Združenju prejeli veliko vprašanj v zvezi z dovoljenimi preventivnimi pregledi zaposlenih, njihovimi obsegi ter protiepidemskimi protokoli izvedbe, zato smo sklicali posvetovalno skupino (Manfredo, Peternelj, Kopilovič, Hren, Sušnik), ki je podala priporočila v zvezi z najpogostejšimi vprašanji, ki jih povzemamo spodaj.

 

Kaj so nujni pregledi v MDPŠ?

Nujnost pregledov v ambulanti MDPŠ določi delodajalec v dogovoru z izvajalcem medicine dela. Podlaga so posebne zdravstvene zahteve v IOT (ocena tveganja).

 

Kakšna naj bo OVO v ambulanti MDPŠ?

Za delo v ambulanti medicine dela se pri OVO vzame predpisani  Standard osebne zaščitne opreme za obravnavo pacientov s COVID 19 v zdravstvenih zavodih za preglede pacienta z malo verjetnostjo za okužbo s novim koronavirusom. 

 

Kakšen je obseg pregleda?

Obseg pregleda se izvede v predpisanem okviru, z izjemo spirometrije. Ostale preiskave, kot na primer ADG v komori, VTG, CEM, preiskave vida in ostale se lahko izvajajo le v primeru, da je možno prostore ustrezno prezračiti, očistiti, razkužiti in se ustrezno zaščititi ob izvajanju preiskav. 

 

Kako svetovati delodajalcem pri ponovnem odpiranju proizvodnih procesov?   

Podjetja se samostojno odločajo, ali bodo delala ali ne, MDPŠ naj pri tem delodajalcem pomaga z ogledi, identifikacijo kritičnih mest in s predlogi ukrepov za obvladovanje tveganja. Delovna mesta naj si ogleda skupina: predstavniki delodajalca, delavcev, strokovni sodelavec  VZD in specialist medicine dela. Poleg tehničnih ukrepov je potrebno nameniti posebno pozornost spremembam vedenjskih vzorcev, saj so le ti v veliki večini najpomembnejši za uspešno preprečevanje okužb.  V pomoč so lahko postopki HACCP sistema.  

 

Vlada RS: O D L O K o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Republiki Sloveniji 

 < Nazaj na seznam novic

Veselimo se stika z vami

Zemljevid lokacije

Najdete nas na naslovu Cesta zmage 1 , 1410 Zagorje ob Savi , I. nadstropje.

Pišite nam

Naročanje

Za naročilo nas pokličite na eno od spodnjih številk v delovnem času, nam pišite na elektronsko pošto, osebno v ordinaciji ali z običajno pošto.

Telefon: 03 56 55 059, 03 56 55 054

Telefax: 03 56 55 053

Elektronski naslov: narocanje@mdps-zagorje.si

Delovni čas

Ordinacijski čas: pon - pet: 7:00 - 13:00, četrtek: 12:00 - 18:00

Delovni čas: pon - pet: 7:00 - 15:00, četrtek: 12:00 - 20:00