Prim. mag. Irena Manfredo, dr. med.

Že od malega me zanimajo ljudje. Videti znotraj in onkraj. Videti zares in tisto, kar je res. Navdušuje me "celost" ljudi. "Ta pa ni cel", sem rekla, stara 5 let in niti starši niso razumeli, kaj mislim. Z leti sem tej celosti rekla verodostojnost, zdaj jo razumem kot zlitje integritete in pristnosti.

Medicina je bila moja prva izbira, medicina dela pa ne. Na fakulteti me je zanimala psihiatrija, vendar sem po letih dela na Klicu v duševni stiski ugotovila, da to ni zame. Kot absolventka sem se zaljubila v ginekologijo in se videla kot porodničarka. Po študiju sem postala mama, najprej Aljažu in po štirih letih Andražu. Leti, ki sem ju preživela z njima, izkušnja dojenja in bližine, sta bili lepi, srečni leti.

Po vrnitvi v službo sem želela delati v Zagorju. Da bom blizu sinovoma, da bom delala v Zagorju, za Zagorjane. Edina možnost za specializacijo je bila medicina dela. Nekaj mesecev sem imela občutek, da se mi je zgodila največja krivica, potem sem se zagnala v študij in se našla. Sedaj čutim in vem, da sem na pravem mestu.

Že nekaj let se ukvarjam z vplivom psihosocialnih dejavnikov in stresa na nastanek bolezni, zadnje leto sem začela študirati pozitivno psihologijo. Vprašanje »what is wrong with people« je zamenjalo vprašanje »what is right about people«. To je srčika raziskav na področju pozitivne psihologije, ki z znanstvenim pristopom odkriva in promovira človekove kvalitete, pri čemer ni osrediščena na pozitivno na račun zanikanja negativnega, ampak prizna negativna čustva, neuspeh, probleme in druge neprijetnosti kot naravne in pomembne vidike življenja.

Veseli me veliko stvari. Lepota, narava, umetnost, stik z ljudmi, vrtnarjenje, šport. Tečem, kolesarim, smučam, plavam, igram tenis. Golf bom igrala po osemdesetem.

Rada imam življenje.

Moje vodilo in voščilo: UPAJ. SI.

BibliografijaPrenesi življenjepis

Veselimo se stika z vami

Zemljevid lokacije

Najdete nas na naslovu Cesta zmage 1 , 1410 Zagorje ob Savi , I. nadstropje.

Pišite nam

Naročanje

Za naročilo nas pokličite na eno od spodnjih številk v delovnem času, nam pišite na elektronsko pošto, osebno v ordinaciji ali z običajno pošto.

Telefon: 03 56 55 059, 03 56 55 054

Telefax: 03 56 55 053

Elektronski naslov: narocanje@mdps-zagorje.si

Delovni čas

Ordinacijski čas: pon - pet: 7:00 - 13:00, četrtek: 12:00 - 18:00

Delovni čas: pon - pet: 7:00 - 15:00, četrtek: 12:00 - 20:00